For å feire nasjonaldagen kan du lage en deilig marsipankake som en herlig høytidsdessert. Dette er en enkel oppskrift som du kan følge for å lage en smakfull og dekorativ marsipankake.
Ingredienser:
• 500 g marsipan
• 200 g melis
• 4 egg
• 200 g smør
• ½ ts vaniljeekstrakt
• 2 ss sukker
• 2 ss matolje
• 2 ss hvetemel
• 50 g hakkede mandler
• 2 ss sukkerstrø
• Fargede konfektfrukter (valgfritt)
• 1-2 ss melis
Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. Bland sammen marsipan, melis, egg, smør, vaniljeekstrakt og sukker i en stor bolle.
3. Tilsett matolje, hvetemel og mandler og rør godt.
4. Hell deigen i en springform eller kakeform og sett den i ovnen i ca. 25 minutter.
5. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles.
6. Pynt kaken med sukkerstrø og fargede konfektfrukter.
7. Dryss over litt melis og server.